Categories:

I helgen var fyra av våra aktiva i Uppsala för att tävla i IUSM, Andreas, Selma, Ellen och Maja.

Selma var den som gjorde flest starter, 60m, 60mH, kula och vikt. Hennes första dag började med 60m där hon fick på en riktigt bra start, hon sprang sedan i mål en tiondel över pers. Nästa gren var kula, där hon inte riktigt fick det att stämma. Söndagen var en desto bättre för Selma där hon inledde med pers i häcken på 9.92s och följde upp med en riktigt bra vikttävling där hon slutade 8a med längden 11.81m och var ungefär 40cm från pers.

Maja inledde sin helg med att springa två bra häcklopp, båda under hennes gamla pers 8.94 och 8.97 vilket räckte till en 7e plats. Hon fortsatte sedan med att springa två bra lopp även på 60m utan häckar, klockan stannade båda gångerna på 8.00 vilket resulterade i en 10e plats.

Ellen hade riktigt pigga ben och hoppade flera fina hopp där hon var felfri upp till 1.59 som hon tog i andra försöket. På 1.63 hade hon ett riktigt bra försök där ribban tyvärr inte ville ligga kvar, Ellen slutade på en 5e plats med slutresultatet 1.59.

Andreas hade inför tävlingen Sverigeledning i både kula och vikt, så favoritskapet var stort inför hans första SM-start. På lördagen var det kula, en tävling där Andreas fram till sista omgången låg som stabil tvåa. I sista stöten fick han iväg kulan hela 14.60, bara 9cm från pers, ett resultat som räckte till seger. Dag två gjorde den nyblivna svenska mästaren favorit i repris och slog till i vikttävlingens sista omgång med nya perset 17.94m vilket även det räckte till en välförtjänt förstaplats.

Nu är det vila som gäller för det här gänget innan vi laddar om för utomhussäsongen.

 

Tags: