I helgen avgörs inomhus JSM samt inomhus USM17 i Friidrotten hus, Göteborg.
Redan så tidigt som till lunch den andra dagen av tävlingarna är IFK’s trupp färdigtävlade.
Kanske den minsta truppen vi sett på åtminstone 7år tog sig an tävlingarna i Göteborg med den äran. Felicia Ascard, K22 – 60m & 400m, Pontus Quick, M22 – Längdhopp, Jacob Lenz – P19 – 60m häck.

Anmälda men icke startande till tävlingen var Philip Nilsson M22 – 60m som efter en jämn säsong dragit på sig sjukdom och ligger hemma över helgen, vi önskar Philip en snabb återhämtning. Hampus Thun P19 – Längdhopp, som dragits med en bråkig baksida under hösten samt Jennifer Quick F17 – Viktkastning.

Först ut under lördagen var Felicia Ascard med huvudgrenen 400m. Här sprang hon på 60.45 vilket var säsongen näst snabbaste lopp. Gjorde 59.80 på samma banor för två veckor sen men har däremellan hunnit med en period av sängliggande och influensa. Ca 100 minuter senare var det åter dags för Felicia att springa och denna gången 60m. Tiden 8.02 var även det säsongens näst snabbaste av Felicia som fick känna på 2 högkvalitativa lopp i K22 60m.

Så fort rundlöpningarna på förmiddagspasset var slut så fick Jacob äntligen entra scenen för P19 60m Häck försök. Här sprang Jacob på det nya perset 8.71 och tog sig som 7:e man till final. Väl i finalen så bättrade Jacob på perset ännu mer och blev 6:a på tiden 8.65. Stort grattis Jacob till såväl placering som finfina tider när han lämnar ännu en fin säsong bakom sig!

Sist ut under lördagen var Pontus Quick som hoppade längdhopp i M22 klassen. En niondeplats på årsbästat och nya inneperset 6.49 räckte tyvärr inte till final (6.52 hade sista man till final), väldigt nära avancemang, hur som helst bra hoppat av Pontus.

Bra jobbat av samtliga! Nästa vecka ser vi senior SM i Växjö.

Tags: