Förra veckan lämnade en stor IFK Lund profil oss efter en tids sjukdom.
Uppvuxen i Simrishamn, fostrad i IFK Simrishamn, via MAI för att sedan stationera sig som veteran, legend och ikon i IFK Lund Friidrott har det hunnits med en hel del tävlingar, medaljer och mästerskap. Asta missade OS i Melbourne 1956 efter skadebekymmer, inkvalad via ett SM Guld i längdhopp 1955 (5.56m). Hela 31år senare (1987) fick hon ta revansch genom att bärga hem 3st Guld och 2st Brons när Veteran VM gick av stapeln i just Melbourne. asta-larsson-ansats

Asta Larsson var som idrottare på äldre dar en helt fantastisk inspiration som gång på gång slog världsrekord och skördade medaljer. På sin 70-års dag slog hon världsrekord inomhus i både 60m häck (11.43) och tresteg (7.83) inför en imponerad skara gäster som hade kommit till kalaset i IFK Hallen.

Med risk att glömma bort stora bedrifter och fina resultat så ber jag er alla att googla runt och läsa själva kring alla Astas stora framgångar.

Tack för alla minnen och oförglömliga stunder du givit, inte bara oss i IFK Lund, utan hela idrottsvärlden och framförallt veteranidrotten. Från Centrala Idrottsplatsen i Lund till Melbourne i Australien och allt däremellan.

axel-magnusson-och-asta-larsson

Axel Magnusson (som också lämnade oss i år) och Asta Larsson är helnöjda efter en dags medaljskörd!

Tags: