Categories:

erik-lidfors-terrang-sm-2016

Erik krigar sig fram längs den 4000m långa terrängbanan.

 

Under helgen har tävlingar i Terräng-SM ägt rum i Västerås där IFK Lund åkte upp och representerades av Erik Lidfors (P17) och Freya Orban (F19). Tävlingen avgjordes på en tvåkilometersbana som till större delen var förlagd till gräs med några knixiga kurvor, men i ett kort skogsparti gömde sig även en rejäl backe.

freya-orban-start-terrang-sm-2016

Med i särklass bästa löpsteget från start tar Freya kommandot och visar vägen i F19-klassen.

Erik var först ut av de två när han på lördagseftermiddagen sprang de 4000m som gäller för P16/17. I ett stort och starkt startfält tog sig Erik i mål som nummer 22 bland sjutonåringarna på tiden 14:44. Freya hade ytterligare en dag på sig att acklimatisera sig till Västerås kyliga väder eftersom F19 4000m avgjordes först på söndagen. Efter en stark öppning lyckades Freya hålla många löpare bakom sig och slutade nia i sitt lopp på tiden 16:07.

Sammanfattningsvis var det en mycket trevlig och inspirerande helg, som dessutom bjöd på bra resultat sett till att både Erik och Freya faktiskt blivit friska precis i tid till respektive lopp.

Här är alla resultat från helgen: http://www.racetimer.se/sv/race/show/3482?layout=racetimer

Tags: