Söndagen och andra dagens tävlingar innebar många nya fina resultat från våra duktiga ungdomar!

Det blåste ibland ganska rejält och det var inte många försökslopp som hade godkänd vind men framåt eftermiddagen mojnade det en del vilket var trevligt för våra sprinters som idag hade 200m eller 300m på agendan.

Först ut idag var Selma som sprang ett enastående försökslopp på 80m häck och var på väg att avancera till semi-final och ett nytt pers om inte den där sista häcken hade trilskats vilket innebar ett snöpligt fall. Direkt efter omplåstring var det dags för slägga och utan möjlighet till inkastning blev det svårt att komma till sin rätt, med dryga 29 meter saknades några decimeter för att få kasta de sista tre kasten.

ifk-lund-skanelagetAndreas var näste Lundare in i släggringen och efter att under inkastningen så när krossat det K-märkta fotbollsbåset strax vänster om kastsektorn så kalibrerade han siktet och hivade iväg släggan hela 55,40 vilket innebar ett nytt pers fint pers, klubbrekord och seger med över fem meter! Andreas fortsatte sedan att dominera i spjuttävlingen där han tog ledningen i första omgången med ett kast strax över 40m. Under tävlingen utökade han sedan ledningen och sitt pers i flera kast innan han i sista omgången fick till en en riktigt fin träff och skickade iväg spjutet hela 43,75 vilket är pers med över två meter!

Axel som som haft en del skadekänning i sin axel valde att stå över sin favoritgren spjut och istället försöka knipa några poäng till Skåne i slägga. Planen lyckades och med ett kast runt 19,50 knep han en go sjätteplats! Thea gjorde en stabil kultävling men den riktiga fullträffen saknades idag. Hennes 11,21m var ett par decimeter från pers och ynka fyra cm från final. Emilia fick inte till det i kula och var en dryg halvmeter från pers men diskus gick helt ok och hennes 24,95 resulterade i en fin niondeplats.

Och så var det det här med våra sprinters… Ja, vad ska man säga? Efter förmiddagens försökspass på två- respektive trehundrameter, där våra Lundare visade att de tänkte fightas om de finaste valörerna, så fanns en viss förväntan från övriga Skånelaget inför eftermiddagens finaler. Och ingen skulle bli besviken. Adam, som kvalade in till finalen som delad trea med 39,09, visade vägen med ett perfekt taktiskt utfört 300 meterslopp och segrade på fina 38,47! Att med ett försökslopp i benen landa på en tid bara en hundradel från pers är en fantastisk prestation!

Famke som sprang final några minuter senare hade också siktet inställt på seger och efter att kvalat in med snabbaste tid från försöksloppet var chanserna riktigt goda. Efter en jämn första del av kurvan tryckte hon till i utgången och ryckte åt sig en ledning på ett par meter som hon säkert höll hela vägen in i mål! Seger med nytt pers på kanontiden 26,94s!

Mästerskapens sista individuella final, P13 200m, hade också en Lundare på förstasidade bana tre. Elias som i försökets medvindslopp nosade på 25-sekundersgränsen. Han tryckte på riktigt bra genom kurvan och klargjorde tidigt, för såväl konkurrenter som åskådare, att de andra fick nöja sig med att slåss om silver och brons! Segern på nya perset 25,28 innebar även en fin sänkning av hans egna klubbrekord!

Direkt efter finalerna på 300 & 200m var det dags för den traditionella stafetten där Adam och Elias fick möjlighet att öka på sin mjölksyranivå några snäpp till. Grabbarna gjorde riktigt fina insatser och hjälpte Skånelaget till en fin silvermedalj strax bakom Göteborg. Detta blev också slutplaceringen i landskapskampen där tyvärr Göteborg blev lite för tuffa även om gapet till slut blev mindre än 50 poäng…

Sammanfattningsvis så har denna soliga helg på Öland varit en mycket lyckad från ett IFK Lund-perspektiv. Förutom den glädje och energi som våra fantastiska ungdomar sprider kring sig så kan vi konstatera att även de friidrottsliga framgångarna varit stora. Eller vad sägs om att våra 10 aktiva kammade hem 9 guld, två brons, en fjärdeplats, en femteplats och två sjätteplatser! Mängder av personliga rekord har satts, flera klubbrekord samt även ett skånskt rekord! Wow! Vilket gäng och vilken helg!

Tags: