Årets Götalandsmästerskap är igång och denna gång står Högby IF, en liten förening på norra Öland, som värd. 10 st IFK Lundare och tre tränare är uttagna att representera Skåne denna gång och efter en fem timmars bussresa och luftmadrassövernattning i ett klassrum vaknade ett laddat team upp i morse, redo för stordåd.

Fint väder var beställt och första dagens sensommarvärme med svaga medvindar borgade för fina resultat och vi blev inte besvikna. Thea Löfman var först ut och visade direkt var skåpet skulle stå. Ett mäktigt kast där släggan ”aldrig ville landa” innebar vinst på nya perset 38.05! Den färska Götalandsmästarinnan var inte klar där utan slängde en stund senare iväg spjutet hela 30.98 m vilket gav en bronspeng! Syrran Selma satte en stund senare ett finfint pers på 80m när hon genom att springa på 10.76s knep en semifinalplats. Vid kultävlingen stötte Selma 9.94 vilket resulterade i en välförtjänt 6:e plats.

Julia Berns har efter sin blindtarmsoperation tidigare i sommar målmedvetet kämpat för att komma tillbaks och fick till ett bra hopp i andra omgången. 4.68 är knappt två decimeter från pers och en fin comeback 🙂

Axel Heander gjorde diskusdebut och nådde 28,02 vilket räckte till en 8:e plats. Men det var helt klart en insats som gav mersmak då ett par av hans övertrampskast var riktigt långa, en bit över 33m…

Elias Wennolf gick in i tävlingen med visst favorittryck efter en stark säsong på 60m. Efter en stabil insats i försöken släppte han verkligen på allt i finalen där han krossade allt motstånd och vann på smått fantastiska 7,66s vilket innebar ett nytt skånskt rekord!

Famke Persson har utvecklats mycket i år men var osäker på formen efter en efter att precis kommit tillbaks från en tung sommarförkylning. Det visade sig dock vara bra fart på Famkes ben idag och hon genomförde ett starkt 60-metersförsökslopp på 8.27s, där tyvärr medvinden var lite för stark. Efter godkänd vid och pers i semifinalen följde Famke upp med ytterligare ett pers i finalen (7.31s) där hon i en jämn final knep en femteplats.

Andreas Henriksson går från klarhet till klarhet och knep brons i kula på nya perset 12,75! Men det var bara förrätten… I diskus gick dominerade han fullständigt i ringen och kastade iväg diskusen 42,40 vilket gav en stabil seger!

Adam Thell har ett tufft schema i helgen. Idag stod 80m och längd på programmet och efter pers redan i 80-metersförsöken var förväntningarna högt ställda och Adam levererade… Semifinalen klockades han på 9,67s! Ett riktigt fint nytt pers och en klar förbättring av hans egna klubbrekord! Med något slitna ben var det sedan dags för längd och efter en lite trevande inledning slog Adam i fjärde omgången till med 5,94m vilket tog honom upp i ledningen med fyra centimeters marginal! Och det höll hela vägen och Adam knep guldet!

Oscar Åkerman som hoppade så fint på Sydsvenska ungdomsspelen var inte riktigt vän med höjdhoppsribban idag och rev ut sig lätt med handen sig på 1,46. Oscar genomförde sedan en heroisk insats på 1500m hinder där han ställde upp för laget och knep en 6:e-plats och en värdefull poäng till Skåne!

Emilia Wamsler, som vi hälsar varmt välkommen till IFK Lund, gjorde en stabil insats, några meter i från pers i både slägga och spjut. Släggan landade på 26,39 och spjutet på 25,95.

Nu bäddar vi ner oss i våra sovsäckar och laddar för ytterligare en fullspäckad dag imorgon! Grymt jobbat alla och grattis till alla fina resultat, personliga rekord och medaljer 🙂

Tags: