Efter att ha tagit oss igenom såväl tropisk högsommarvärme som storm och åskväder så är nu årets upplaga av Sydsvenska Ungdomsspelen till ända.

Nytt för i år var att vi under 2,5 timmes tid på lördagsförmiddagen hade en prova-på tävling för de yngsta knattarna (7-10år). Ett fyrtiotal entusiastiska friidrottare körde järnet när man fick prova på grenarna 60m, 400m, längdhopp, höjdhopp, kula och kast med liten boll – hur många gånger man ville! Några blev så förtjusta i vissa grenar att en och samma person till exempel stötte 24 (ja ni läste rätt, tjugofyra) kulstötar! Bara det är nästan värt bragdguldet. Medan någon annan tog sig an 13 stycken längdhopp i solskenet. Super kul att se alla barn i högform och supertaggade.

Resultaten för prova-på tävlingen hittar ni här.

Och precis som vanligt så hade vi söndagens klassiska trekamp på programmet i klasserna 10-13år.
En trekamp där resultaten från 60m, längdhopp och kula slås ihop och räknas ut via mångkampstabell och bildar en poängserie och därmed ett slutresultat! I de sex olika klasserna fick vi se två stycken segrare iklädda IFK Lunds tävlingsdräkt och det var Tindra Röme som tog hem F12 klassen med 2736 poäng samt Thea Löfman som tog hem F13 klassen med poängen 3002 (endast 7 poäng före 2:an Tova Möllerström från Eslövs AI). Elias Wennolf tog även en fin tredjeplats i klassen P13 med den sammanlagda poängen 2550. Stort grattis alla tre!

Resultaten för trekampen hittar ni här.

Erik Lidfors - SUS 2016

Erik Lidfors högst på pallen efter att ha persat på 800 meter.

Utöver ovanstående fick vi som vanligt se fina tävlingar där fredagskvällen bjöd på släggkastning i ett underbart sensommarväder. Herrsidan bjöd på rena klubbmästerskapet medans damernas tävling bjöd på en härlig mix av klubbtillhörighet. I F17 vann IFK Lunds egna Jennifer Quick som kastade 48.40 och som vi snart kan se göra landslagsdebut i ungdomsfinnkampen!

Med väldigt ogynnsamma vindar på kortsprinten slog Jacob Lenz som visat upp fin form under sommaren till med ett pers på 100m. I -3.3 vind. Med resultatet 12.15 och placerade sig på 4:e plats i P17 klassen. Frågan vi alla ställer oss är – har du inte tagit i de tidigare loppen när du haft medvind Jacob!? Grymt jobbat och grattis till personligt rekord ännu en gång på kort tid.

I samma åldersklass sprang Erik Lidfors 800 meter. Tyvärr sprang Erik ensam men slog ändå till med den bästa tiden han någonsin uppnått på sträckan – 2.07.44. Stort grattis!

Framtidsnamnet Adam Thell vann både längdhoppet(5.87) och höjdhoppet(1.68) för de 15 åriga pojkarna. Henriksson den yngre, alltså Andreas kastade både diskus(40.01), spjut(40.97) och slägga(50.26) i helgen och segrade i alla dessa discipliner.

Beatrice Persson vann 100 meter i F17 med tiden 13.45 (-0.7) samt längdhoppet med 4.52(vind 1.6). Maja Maunsbach fortsatte visa fin sprintform när hon sprang 80 meter på försökstiden 10.80 (-3.6!) och finaltiden 10.72 (-0.3). Detta går att jämföra med personbästat från i somras 10.63 i 1.0 medvind. Efter 12.58 på 80 meter häck i försöket sprang Maja en fin final som tyvärr fick problem med tidtagningen vilket resulterade i manuella tider. Tiden blev 12.1 (vind 0.7)! I höjdhoppet för F15 vann Ellen White på 152 cm, i längdhoppet för samma klass blev Julia Berns fyra med längden 4.60 (-2.6) och i spjutet tog Johanna Sjöström hem bronspengen med resultatet 27.42.

Med detta axplock sammanfattar vi helgen som ett väl fungerande arrangemang trots söndagens till en början katastrofala väder och med en nöjd skara deltagare och åskådare kan man inte annat än vara nöjd med helgens tävling.

Vi vill också rikta ett riktigt stort TACK till alla er funktionärer som bidrog på plats under 1, 2 eller 3 dagar! Ni är guld värda och utan er blir det ingen tävling.

Resultat SUS 2016

 

Tags: