En liten men härlig skara seniorer begav sig i helgen upp till Sollentuna för att delta i 2016 års upplaga av friidrotts SM. I truppen såg vi höjdhopperskan Ellen Björklund, höjdhopparen Fredrik Löfgren, och sprintrarna Filip Sjövall (100m) och Filip Nilsson (400m).

Den tre dagar långa tävlingen bjöd under fredagen på sprint i form av 100 meter där Filip Sjövall sprang i försöksheat nummer 3 av 4. Tyvärr blev det inte mer än försök för Filips del då han sprang på tiden 10.96 (vind 3.0) och det krävdes 10.84 för att nå en semifinal.

Filip Nilsson sprang 400 meter i det första av tre försökslopp på distansen. Om man läser i resultatlistan så står det att Filip inte fullföljde loppet och därför blev resultatlös. Detta stämmer inte då arrangörerna blandat ihop Filip med en annan löpare – man struntade sedermera i att påpeka detta då Filip ändå var så missnöjd med sitt lopp att det inte spelade någon roll.

Lördag och kvinnligt höjdhopp med bland annat vår finalhopperska från OS Sofie Skoog men framförallt med vår egna Ellen Björklund. Efter en fin inledning på sommaren och ett antal mycket bra tävlingar under säsongen så har en otäck (förmodligen kik-) hosta satt sig ordentligt hos Ellen. Trots många veckors ihärdigt hostande vilket har lett till nedtonad och försämrad träning så hoppade Ellen ändå 175 cm. Notera att höjden 179 räckte till både silver- och bronspeng.

I söndags var det dags för fjolårets guldmedaljör att försvara sin titel. Trots en strulig säsong och medioker hoppning färskt i minnet så visade Fredrik Löfgren upp sin fantastiska inställning till mästerskapshoppning och tog sig samman för ett 2.07 hopp. Fredrik var även nära att klara 2.10 vilket kunde ha räckt till ett brons men så blev inte fallet.

Bra kämpat allihopa, nu väntar välförtjänt vila innan hösten grundträning sätter igång igen och tar er mot nya höjder och mål!

Hela resultatlistan finner ni här.

Tags: