Första tävlingsdagen är till enda och IFK’s atleter har över lag bjudit på fina resultat och prestationer.
Morgonens längdkval där Adam Thell tog sig enkelt till final i P14 Längdhopp med resultatet 5.78 (tangerat klubbrekord) vann sedan finalen med superfina 6.13! Pers med halvmetern och en fin höjning av klubbrekordet. Stort grattis till Adam som vi spår en fin framtid! Under förmiddagen sprang även Maja Maunsbach (12.36) och Ellen White (13.09) 80m Häck. Båda två persade och var nöjda och belåtna efter respektive lopp.
Adam Thell prispall

I Längdhopp för P17 fick vi även se Hampus Thun missa finalen med 2cm dock med ett nytt fint pers i bagaget som Hampus ska vara mycket nöjd med. Han hoppade 6.25. Även Beatrice Persson hoppade längd (F17) men med tunga ben efter att ha sprungit 300m häck (48.50) endast 40minuter tidigare nådde Bea ”endast” upp till 4.82. Det finns mer att hämta för Beatrice som för övrigt alltid bjuder på positiva vibbar och ett glatt humör. I F13 längdhopp hoppade Julia Berns 4.47. Även denna tjejen har mer att ge och har ett personligt rekord på 4.86 (från i år).

Jakob Lenz sprang 300m häck på tiden 41.97 i ett ganska väl tekniskt utfört lopp men som tyvärr bjöd på ett par trippningar inför ett fåtal av häckarna. Jakobs tider kommer bli bättre med lite fler lopp och vana i benen och detta ser vi fram emot att få följa.

Yngst men absolut inte mindre tuff än någon annan var Tindra Röme som sprang 600m i F12 klassen på tiden 1.56.98.

Allra sist för kvällen var Ellen Björklund som efter 70 minuters försening (klassen innan, F13 bjöd på 68 hoppare och en tävling på 4 timmar och 15minuter!!!!!!!) hoppade höjdhopp i den kvinnliga seniorklassen. Efter att ha vänt (än en gång) och tagit 1.78m i tredje och sista försöket så fixade tyvärr inte Ellen 1.81 idag. Dagens resultat räckte ändå till en tredje plats och medalj.

Ellen Björklund Prispall

Nu blir det sängen för hela ligan och uppladdning inför en mycket rolig och intensiv lördag som startar med första lundastart redan 09.00.

Vi återkommer från Göteborg med mera rapportering och resultat.

Tags: