Categories:

Tisdagen den 5/7 2016 lämnade Axel ”Acke” Magnusson tillika IFK Lunds äldsta medlem oss.
Först och främst vill klubben och dess medlemmar skicka sina hälsningar till familj, släkt och vänner som stod Axel nära.
Axel Magnusson Sverige
Axel föddes den 24 April 1921 och började veteranfriidrotta i slutet av 80-talet. Axel representerade inte bara IFK Lund utan också Sverige i ett stort antal mästerskap. Bland annat deltog han i VEM i Budapest 1990 som var hans första mästerskap, VVM 1991 i Åbo, Finland där han tog brons i höjdhopp och satte svenskt rekord i M75 klassen, VEM 1998 i Cesenatico, Italien där han vann guld i 10-kamp, VEM 2014 i Turkiet där han bärgade ytterligare ett guld denna gången i kastmångkamp – Axels sista mästerskap var i Lyon 2015 där han som 94-åring tog brons i spjut.

Beskrivet ovan är endast ett axplock av alla de framgångar och meriter som Acke hunnit med att skörda under sin tid på friidrottsarenor och i friidrotts hallar runt om i världen genom åren och inte minst i IFK Hallen och på Centrala Idrottsplatsen i Lund.

Till slut vill vi bara säga Tack! till dig Axel för att du alltid bemött folk i hallen med ett leende och en vänlig ton, inspirerat folk, unga som äldre och för att du i sann IFK Lund anda alltid ställt upp som funktionär oavsett ålder och dragit ditt strå till stacken för klubbens bästa. Du kommer att vara saknad.

Axel Magnusson

Läs gärna artikeln här från 2011 där Axel blir intervjuad av Skånska Dagbladet:
http://www.skd.se/2011/02/19/jag-ar-ingen-tavlingsmanninska/

Se även trailern till filmen ”Friidrottaren” här nedan som handlar om Axel och hans friidrottande: 
http://www.filmenfriidrottaren.se/

Tags: