Årets Laxaspelen i Halmstad är nu avklarat och totalt deltog 9st IFK Lundare under lördagens och söndagens tävling. Under lördagen hade vi två stycken flitiga småtjejer i F10 klassen som deltog i hela 4st discipliner 60m, Längdhopp, Kula och 600m. Vera och Selma kämpade på riktigt bra och klubben tycker det är superhärligt med så taggade barn och ungdomar! Utöver tjejerna ovan så återvände (för andra året i rad?) Halmstadsdottern Johanna Bergman hem till sin gamla hemmaarena för att slänga iväg släggan 32 meter och 30 centimeter i den kvinnliga seniorklassen. Ett nytt prydligt årsbästa av Johanna som har mer att ge. En annan släggkasterska var också i farten och det var vår F17 tävlande Jennifer Quick. Hon kastade 51.48 och tog en 3:e plats i klassen som för dagen bjöd på en fin släggtävling.

Söndagen bjöd oss som var där på härliga scener i flera format. På sprintsidan sprang Felicia Ascard 200m i fina förhållanden (även om temperaturen kunde bjudit på några grader till). 25.74 i försöket vilket var nytt årsbästa skvallrar om att formen finns där trots smärre skadebekymmer. I finalen ställde endast 2st tjejer upp och Felicia fick se sig besegrad av isländskan Hrafnhild Eir Hermóðsdóttir (än en gång med fin tid, 25.83). Medeldistanslöpningen presenterades av Sandra Carlsson när hon sprang i mål efter 800m på tiden 2.22.24 och därmed fixade ett nytt personligt rekord på distansen. Sandra har efter några års uppehåll tagit upp friidrotten igen och valt att representera vår klubb. Vi hälsar Sandra välkommen och önskar henne lycka till.
höjd
Höjdhopp, höjdhopp, höjdhopp. Tre hoppare visade idag att dem kan hoppa men det finns mer! Först och främst var det mycket roligt att återigen se Sara Johansson tävla efter ca 5års frånvaro från friidrotten. En nervös tävlingscomeback som Sara skötte galant. Målet var att tävla- check! Ytterligare en liten minicomeback i höjden stod Ville Vilhelm Björklund för som nystartar med 1.74 (även bra försök på 1.78). Två stycken oslipade diamanter som har mer att bjuda oss på framöver. Den lite mer välslipad och rutinerade Ellen Björklund gjorde en fin höjdhoppstävling i KS klassen som hon vann före träningskompisen och ÖIS hopparen Vendela von Corswant (1.73) på fina nya årsbästat 1.77. Ellen hade dessutom två stycken riktigt fina hopp på 1.80 och det är bara en tidsfråga innan Ellen återigen går över denna höjd.

Nästa tävling på agendan för en del av våra lite mer seniora friidrottare äger rum i Lerum och Jönköping nu på onsdag. Håll utkik efter resultat!

Tags: