Categories:

Den 30 april samlades 11 förväntansfulla IFK are vid Centralstationen. Ytterliggare en mötte upp i Malmö och den 13:e och sista på Kastrups flygplats. Vår slutdestination var Alfamar, men först en mellanlandning i London och till slut landade vi i Faro för vidare transfer med buss till Alfamar (Albufeira), Algarvekusten. Jonas höll i hopp, sprint och häckträningen och Kyllan alla kasten. Alla kasten förrutom spjutet kunde genomföras på de 7 kastringarna, 4 för slägga och diskus och 3 för kula. Denna kastplan låg bara ett extra långt och snett släggkast från hotellet. Övriga grenar kunde vi genomföra på friidrottsarenan som låg ca 1 000m från hotellet. Banarna var ganska nylagda och lagom mjuka för bra träning. Ska man gnälla på något så är det att det var endast 4 banor runt och 6 på upploppet. Men tack vare det ändå var mest svenskar på idrottsplatsen gick passen att genomföra på ett utmärkt sätt med lite småändringar här och där. Ett litet strandpass hann även sprint-hopp gänget med. På kastplanen var där mycket folk och det gällde hela tiden att hålla uppsikt för flygande föremål annars kunde olyckan lätt vara framme. FIG Falun och Karlstad hade också hittat dit. Även några kända Tyska världskastare i diskus var där. Bl a Harting. Ruskanen, spjutkastare från Finland, som gav Simon några goda råd vid en träning, höll till vid idrottsarenan. Även Sveriges bästa släggkastare, Tracy, visade sina färdigheter på kastplanen. Vädrets makter var på den allra bästa sidan den första halvan av lägret med temperaturer upp mot 28 grader och helt molnfritt. Men de sista dagarna fick uppleva både moln och regn. Förutom träning spelade vi beachfotboll, beachvolleyboll samt en liten busstur till närliggande orten Albufeira. Vi som hittade city och de gamla delarna stannade lite längre medan ungdomarna nöjde sig med shoppingcentrat. Men de roade sig med bubbelpolerna på hotellet när de kom tillbaks istället. Hotellet låg precis bredvid havet och de höga vågorna var riktigt roliga att bada i. En trött men nöjd grupp var tillbaka på kvällen den 6 maj. Detta efter att ha mellanlandat i Berlin på hemresan. Vi tränare hoppas på många bra resultat under den kommande tävlingsperioden.

 

IMG_7025 (2)

Tags: