Categories:

Nu har även vi ledare äntligen hunnit landa efter den 20:e resan till våra vänner i Teutonia Lanstrop, Dortmund. Ett utbyte som genom åren genererat många nya vänner, roliga stunder och häftiga idrottsupplevelser. Varje år i början på Mars arrangeras en lagtävling (vanligtvis mellan lag från 8 olika europeiska länder) som alltså våra vänner i klubben Teutonia Lanstrop står värdar för. Vi i IFK Lund är mycket tacksamma för den gästfrihet och generositet vi blir bemötta av år efter år och ser fram emot ett fortsatt samarbete.

I år deltog IFK Lund med en liten (men stark) trupp. Tjugosex stycken ungdomar i åldrarna 8-15 år tävlade i både grenar de brukar utföra men också i grenar de är mindre vana vid, allt för att hjälpa laget. Tyvärr var det ingen chans att konkurrera med de andra lagen i lagtävlingen då vi helt enkelt saknade för många deltagare och vi helt enkelt fick nolla i väldigt många discipliner. Nästa år hoppas vi att vi kan komma med ett fullt lag och på riktigt utmana de andra ländernas representanter.

Hur som helst följs alltid lördagens lagtävling upp av en individuell tävling under söndagen. Här kommer även massvis med lokala tyska klubbar, vilket bidrar till ett stort deltagande och en härlig stämning.
Vi ledare som var med på plats är mycket nöjda och stolta över våra ungdomar både för deras sportsliga prestationer men även över det uppförande de visar upp när de representerar IFK Lund.
Av allt att döma så verkar alla våra deltagare nöjda och belåtna efter resan och vi hoppas att vi återser er alla samt ett antal nya deltagare nästa år!

Resultat för lördagen:

Resultat för söndagen:

Video från tävlingen:

Dortmund 2016

Tags: