Categories:

I helgen gick årets Götalandsmästerskap av stapeln i Borås. IFK-Lund fanns representerat i form av Adam, Andreas, Axel, Elias och Thea. Elias visade direkt på strålande form genom ett nytt personligt rekord i försöken i P13 60 meter på tiden 8.21. Tiden följdes upp av en bra tid även i semin och en fantastisk tredjeplats i finalen. Elias hade inför tävlingen inte sprungit något 200 meterslopp inomhus och hamnade därför i det oseadade heatet där han på sin ytterbana ledde från start till mål och sprang in på tiden 27.38. Därefter följde en nervös väntan där Elias tid länge var den snabbaste och efter granskning av målfotot från A-finalen kunde det konstateras att Elias tid räckte hela vägen till en andraplats, två hundradelar från segraren. Med sina två pallplatser var Elias även den tredje bästa poängplockaren i Skånelaget.

Adam tog sig igenom försök, semi och final på 60 meter på ett fantastiskt sätt 7.98, 7.98 och 7.96 stannade klockan på i de tre loppen. Finalen var jämn och Adam kom in på en fin 6:e plats och plockade viktiga poäng till laget. En något olycklig tidsprogramkrock gjorde att Adam fick gå direkt från semifinalen på 60 till inhoppning i längden. Det märktes att benen var lite trötta efter två snabba lopp på kort tid och ansatsen stämde inte riktigt, Adam hade ändå ett riktigt långt hopp, dock med några retliga millimeters övertramp. I A-finalen i P14 200 meter sprang Adam ett fint lopp från den snäva innerbanan på en tid knappa sekunden över hans personliga rekord.

I P14 kula gick Andreas in som en av de två stora favoriterna till segern, Andreas gjorde en helt fantastisk tävling med alla 6 stötar över 12 meter där den längsta mätte 12.30, ett resultat som denna dag räckte till en silvermedalj. Även Axel ställde upp i P14 kula och gjorde en stabil tävling där hans längsta stöt var 8.95. I F13 kula visade även Thea upp fina stötar, den längsta på 10.17 vilket gav en 12e plats.

Både Elias och Adam fick springa i den avslutande 8×200 metersstaffetten, där båda trots ett 200 meterslopp i benen sprang på sin absoluta toppnivå och var med och placerade Skåne på en klar andraplats bakom helt överlägsna Göteborg. Staffetten speglade den totala lagtävlingen där Göteborg dominerade helt med Skåne på en
andraplats framför Småland. Sammanfattningsvis kan vi konstatera att deltagarna från Lund genomgånde visade på en hög och framförallt stabil nivå i närheten av sina personliga rekord.

Tags: