Categories:

Vi vill redan nu blicka framåt och berätta lite om Tysklandsresan 2016.

Nästa år arrangeras den 20e upplagan av Tyska ”Städtekampf” i Dortmund och det är samtidigt 20e gången IFK Lund kommer att åka dit! Som ni kanske vet har vi länge haft en vänskaplig relation med Teutonia från Dortmund, de var hos oss i höstas.

För de som aldrig varit med så är det en tävling mellan olika städer (Dortmund och Zwickau / Tyskland, Eindhoven / Nederländerna, Leuven / Belgien, Novi Sad  / Serbien, Budapest / Ungern, Rydultowy / Poland och så IFK Lund) som kommer bli en mycket trevlig upplevelse för alla inblandade. Datum vet vi redan: vi åker tidigt (07:00) på morgonen fredagen 11 mars 2016 och kommer att bo i Teutonias klubbstuga. Hemresan måndagen 14 mars, hemma vid 19-tiden.

Så, även om vi aldrig i förväg kan garantera att alla som vill åka kommer att få vara med, vore det bra att redan notera det i kalendern och till och med fixa ledigheten åt era barn.

Emellanåt har vi förstått att Götalandsmästerskapen (klubbtävling för 13-14 åringar) tyvärr infaller exakt samma helg, men för närvarande har ingen klubb tagit ansvar för att organisera den tävlingen. Dessutom gäller det kvalgränser som betyder att man måste kvala in för GM och det gör inte alla.

Mer information kring Tysklandsresan följer så snart vi har det nya programmet, men vill ni kolla upp information (på tyska) från förra årets upplaga kan ni se det här.

Tags: