Torsdagens kval till Lag-SM på Borgsmo IP i Norrköping slutade lyckligt för damerna då de blev 5:a på 53p och kvalificerade sig för kvalet även näst år. För herrarna gick det inte riktigt lika bra utan de blev 6:a på 44p och får näst år starta om i div1.

Många bra resultat och kämpar men några utmärkte sig lite extra. För damerna så vann Kim McCabe 200 på 25.01 och slutade 2:a på 100m med tiden 12.46. Nytt pers och och nytt klubbrekord av Felicia Hast i slägga på 47.61! Pers blev det även för Jennika Larsson längd på 5.07, Felicia Ascard 400mh 67.83, Josephine Risberg Thoor 400m 59.16 samt Sesina Beyded (född 00!) i tresteg 10.30.

Herrarna hade trots allt några glädjeämnen och främste poängplockare blev Fredrik Löfgren som vann tresteget på 13.81 och kom 2:a i höjd på 1.92 efter att ha avbrutit tävlingen med en ömmande fot efter att ha säkrat sin placering. Dagens tredje grenseger gick till Martin Jönsson som vann 200m på imponerande 23.07 i motvinden och såklart nytt pers. Nytt pers blev det även för Andreas Vidovic som blev 2:a på 400m med tiden 51.46. Dagens bästa resultat stod nog Adam Denguir för när han kom 2:a på 100m på tiden 10.80.

En seriematch är ju så mycket mer än bara resultat och personliga rekord utan det handlar om att hjälpa laget oavsett om man får tävla i sin egen gren eller någon helt ny. Alla gjorde detta grymt men vi har ändå dagens tjej i Freya Orban som dubblade på 1500 och 5000 och gjorde detta suveränt och Daniel Olsson som klarade poänggränaen på 800 med 3 hundradelar tillgodo. Detta är det bästa med seriematcher och nästa år kör vi igen och då ska herrarna tillbaka till Svenska Cupen.

Vi tackar alla aktiva, funktionärer, tränare och supporters som gjorde detta till en härlig dag och stämningen är alltid på topp i IFK oavsett vinst eller förlust och det är vi lagledare oerhört stolta över.

Lagledare: Ellen Björklund, Richard Huldén, Jonas Svensson och Henrik Garmark

Tags: