Under helgen som gick var det inomhus-SM i Göteborg, Friidrottens Hus. IFK Lund fanns på plats med fyra stycken aktiva, Adam Denguir, Ellen Björklund, Filip Sjövall och Victoria Joäng.
Först ut var Filip med försök på 60 m redan på lördagsmorgonen. Ett bra lopp som resulterade i den fina tiden 7.05. Tyvärr hade Filip oflyt med tusendelarna och med minsta möjliga marginal missade han vidare avancemang.
Nästa person ut i elden var Ellen och den kvinnliga höjdhoppsfinal. Ellen var felfri över 1.74 i sin årsdebut och slutade på en fin 6e plats. Högre höjder fanns i kroppen och det var ett fint kvitto inför uppbyggnaden och förhoppningsvis en hel utesäsong!
Adam kvalde sig lätt vidare till längdhoppsfinal under lördagen med ett bra hopp som mätte 7.20. Under finalen på söndagen fick Adam tyvärr inte ansatslöpningen att stämma lika bra och han slutade 8:a på 6.94.
Vår egen mångkamperska Victoria passade på att köra tre grenar under helgen och började med längdkval på lördagen. Trots väldigt god hoppform blev det tyvärr ingen längdfinal. Obefintliga plankträffar resulterade i 5.64 och endast 3 cm från en finalplats. Långa hopp finns i kroppen! Victoria fortsatte sedan med att springa häckförsök på söndagen. I mål på 8.95 och tyvärr inget vidare avancemang. Sista grenen blev kula och här avslutar Vickan en intensiv tävlingshelg med att sätta nytt årsbästa på 12.87 och en fin, fin femteplats!
Mycket bra kämpat allihopa! Nu väntar en uppbyggnadsperiod och sedan en lång och
härligt friidrottssommar på arenorna runt om i Sverige!

Tags: