Tävlingsinformation

Härligt att ni har hittat hit. Det betyder att ni är intresserade eller kanske redan har hunnit anmäla er till en tävling.
Första tävlingen är alltid lite läskig, men det blir bara roligare med tiden.

På de flesta stora tävlingar finns det tränare på plats som kommer hjälpa er och era barn. Om ni är osäkra på om det finns tränare på plats kan ni alltid kontakta er tränare eller oss på kansliet.

Glöm inte att det är barnets egna tider/längder de ska försöka slå när de tävlar. Det viktigaste är att ha roligt och framgång mäter man bäst gentemot sig själv. Det brukar dessutom vara väldigt uppskattat att få träffa nya personer i samma ålder som också tävlar i friidrott.

IFK Lund står för alla tävlingsavgifter såvida anmälan kommer in i tid. Kommer anmälan in försent blir ni anmälda om plats finns samt betalar efteranmälningsavgiften som läggs på ordinarie anmälningsavgift.

Tävlingsklass

Ert barns åldersklass bestäms efter kalenderår och den ålder man har vid årets slut. Exempel 1; Det är år 2016, Ellen är född år 2005 och tävlar därför i klass F11. Exempel 2; Det är år 2016, Richard är född 2008 och tävlar därför i P8.

Observera!
– Det går alltid att anmäla sig till en äldre åldersklass.
– Finns inte rätt klass anmäler ni er till klassen över.

Tävlingsförberedelse

Startlista, PM och tidsprogram kommer upp någon dag efter sista anmälningsdag. Gå igenom listorna och kontrollera att ni/ert barn står med samt vilken tid de olika tävlingsgrenarna startar. Dessa dokument hittar ni på respektive arrangörs hemsida.

Tävlingsdagen

Avprickning sker oftast en timme innan en löpgren och ca 15 minuter innan sker upprop. Listan plockas oftast ner en timme innan start. Övriga grenar som inte är löpgrenar har upprop ca 15 minuter innan. För att hitta information gällande avprickning till respektive grenar är det VIKTIGT att läsa PM och tidsprogram.

Frånvaro

Oavsett anledning till frånvaro faktureras man startavgiften vid utebliven start. Detta är en förutsättning för att vi ska kunna hålla fortsatt låga medlems-/träningsavgifter till våra aktiva.
Om man meddelar innan sista anmälningsdag att man har fått förhinder eller av annan anledning kommer utebli från tävlingen kan vi i vissa fall avanmäla den aktive, dock är det tävlingsarrangören som beslutar om detta och inte IFK Lund.

_________________________________________________________________

Det är viktigt med uppvärmning innan en tävling och ni hittar tränarnas allmänna tävlingsuppvärmning här.

Har ni några frågor är ni alltid varmt välkomna att kontakta oss på kansli@ifklund.se eller 046-2118430.

Lycka till!

 

Lämna en kommentar