Categories:

Då va det söndag och dags för 4×100 m för både F19 med Klara, Magda, Famke, Daga och reserven Filippa och P17 för Jeroen, Isak H, Erik, Isak G och reserven Kalel.

Efter två medaljer igår för våra kära lag så var dom nu extremt taggade för den korta stafetten!

Även idag var tjejerna först ut där Klara hade förstasträckan. Flickorna hade bana 7 i heatet och Klara fick på en bra start, lämnar över till Magda som även hon springer bra efter två stycken fyrahundringar i benen. Magda lämnar över inte långt från ledningen bakom Ullevi till Famke som springer en väldigt fin kurva där Daga står och väntar på att få springa in med stafettpinnen som tvåa bakom Ullevi. Med den fina insatsen va flickorna klara för final med den tredje bästa tiden, 48.88, efter försöken.

Pojkarna hade Jeroen på förstasträckan. Jeroen kommer iväg bra, lämnar pinnen till Isak H som springer mycket bra på bortre lång för att sedan lämna pinnen till Erik som springer först in av alla in k kurvan. Vid upploppet står Isak G redo för att ta emot pinnen av Erik för att ganska lugnt kunna springa in på en förstaplats i sitt försöksheat och därmed ha bästa tiden in i finalen med det nya klubbrekordet 43.07!!!

Efter lite bananer och massagestudio var flickorna väldigt redo för final på 4×100 m. Samma uppställning denna gången med Klara på förstasträckan och därefter Magda, Famke och sist men inte minst Daga. Klara på IFK Lunds bana 6 fick på ytterliggare en bra start, där hon möter Magda efter 100 meters löpning och får över pinnen på ett fint sätt. I kurvan står Famke redo att föra pinnen vidare mot mål och när Daga får pinnen som delad trea med två andra lag så fick hon kämpa hela vägen in i mål och kommer med endast två hundradelars marginal ner till fjärdeplatsen och tar därmed IFK Lunds tredje raka medalj och flickornas andra brons för helgen med tiden 48.70! Stort grattis tjejer!

Favorittippade P17 laget från IFK Lund på sin snabba bana 5 hade finslipat avstånden på några växlingar och var nu redo för att kunna springa riktigt snabbt på den stundande finalen. Samma pojkar skulle nu springa i precis samma ordning som i det lyckade försöket. Jeroen fick på en bra start och tryckte på ordentligt i kurvan för att lämna över en mycket stabil växling till Isak H som springer hela vägen upp till ledning. När Erik får pinnen av Isak H i kurvan så tar han några snabba steg och bara flyger ifrån sina konkurrenter på banorna bredvid. Isak G i slutet av kurven står och väntar på sin lagkompis Erik som leder med nästan 10 meter! Isak G får pinnen av Erik och springer upploppet stort sätt själv för att sedan vinna loppet med över 1 sekund mot Örgryte. Speakern nämner flickornas brons och konstaterar efter pojkarnas guld att ”IFK Lund är den nya sprintnationen!”. Tiden för pojkarna blev 42.35 och den tiden gav dom inte bara guld, utan även klubbrekord i både klasserna P17 och P19 men även ett SKÅNSKT REKORD för P17! STORT GRATTIS TILL GULDET OCH ALLA REKORD POJKAR!

Nu påväg hem från en fantastisk helg med hela fyra medaljer av fyra möjliga vill vi säga återigen STORT GRATTIS till era enorma prestationer! Mäkta imponerande! Detta stafett SM är det bästa stafett SM IFK Lund har presterat på över 30 år!

Och åter igen tack till alla supporters som fanns på plats och ni där hemma som har hejat!

// Coacherna
Micke och Emil

 

Tags: