IUSM ÖrebroDet kompletta teamet vid Ungdoms-SM inomhus i Örebro 2020 inklusive två stolta coacher!

Lördag

IFK Lunds yngsta SM-deltagare, Jeroen Persson, fick äran att vara först ut av vår femmanna-trupp denna helg. JP har nyligen återhämtat sig från den fotskada han ådrog sig i samband med utomhussäsongen på Götalandsmästerskapen och valde därför att avstå från sin specialgren längdhopp och endast springa 60 meter. Efter ett stabilt försökslopp tog han sig säkert vidare till semifinal med fina tiden 7,71. I semifinalen gick det ännu lite snabbare och han gick i mål på ”nästperset” 7,70. Det ska bli spännande att se Jeroen springa 80m, 200m och hoppa längd i sommar…

Erik Erlandsson som i vinter provat på häck för första gången valde länge mellan 60 meter med eller utan häckar men valde tillslut det modiga alternativet att addera den extra svårighetsgraden… Erik gjorde fantastiskt bra ifrån sig och fick en bättre rytm mellan häckarna än någonsin tidigare och passerade målsnöret på nya personliga rekordet 8,87, en kapning av hans tidigare bästanotering med över två tiondels sekund! Det saknades endast fyra hundradelar till en plats i SM-finalen!

Erik Erlandsson och Magda Karlsson var laddade som bara den inför sina kvartsmilslopp (400m på friidrottsslang…). Först till start var Erik som sprang ett taktiskt mycket bra lopp och gick efter första varvet in som tvåa i den tuffa konkurrensen. Han utmanades bakifrån i sista kurvan och det blev lite ruffigt när Erik fick hålla emot en konkurrent som försökte tränga sig före. Men det gick vägen och Erik var tvåa ut på upploppet och lyckades sånär ta sig förbi men krafterna räckte inte riktigt till. Men ett fint personligt rekord (52,78) blev det och en hedrande plats i söndagens B-final, endast tre hundradelar från A-finalen…

Magda tryckte på bra ur blocken på sitt 400-meterslopp men hittade inte riktigt rätt tempo och kunde inte få häng på den snabbaste tjejen i heatet och var en bra bit efter in på gemensam bana. Att ta igen förlorad tid är svårt på fyrahundra meter och det är inte heller lätt att springa solo vilket Magda i princip fick göra. Trots en bra finish så landade tiden på 62,61 dryga sekunden från pers och en besviken SM-tia hamnade precis utanför B-finalen.

 

Söndag

Vid söndagens 60-meterslopp var Magda var väldigt sugen på revansch och nu gjorde även Klara Persson sin entré… Magda, som sprang i första försöksheatet, fick till en riktigt bra start och passerade mållinjen på tangerade perset 8,16 och avancerade till semifinal! Klara som sånär trillade efter ett par steg lyckades hålla sig på benen och tog sig även hon till semifinal på fina tiden 8,01, endast en hundradel från pers.

Klara och Magda hamnade i samma semifinalheat och efter ännu en bra start så spände sig Magda i slutet av loppet och fick inte till finishen riktigt och kom mål på tiden 8,24. Klara reste sig lite för snabbt i löpningen men sprang sedan riktigt bra och tiden landade ännu en gång på 8,01 och en finalplats var säkrad! SM-finalen innehöll tyvärr en diskning pga tjuvstart vilket gjorde hela fältet ännu mer nervösa. Klara fick bättre träff i starten denna gång men spände sig lite sista biten. Ännu en gång blev tiden 8,01 vilket räckte till en fin sjätteplats! Men hur svårt ska det behöva vara att spränga den där åttasekundersgränsen?! Men lugn Klara du fixar det med råge nästa år…

60 meter slätt fanns även på Isak Holgerssons agenda denna dag och redan i försöksloppet visade Isak att formen var på topp. Efter bra tryck i starten persade han med 7-hundradelar och tog sig med 7,42 enkelt vidare till semifinal! Väl där gjorde Isak allt lite bättre och putsade perset med ytterligare två hundradelar och knep en välförtjänt finalplats! Finalen blev något utöver det vanliga med Eslövs Edvin Assarsson som segrare på grymma tiden 7,03! Isak drogs med och gjorde karriärens snabbaste lopp och sänkte sig till 7,39 vilket innebar en sjundeplats!

En av SM-helgens sista grenar var 400 metersfinalerna där vår egen Erik Erlandsson som bekant kvalat in till B-finalen och därmed slogs om SM-placering 5-8. Erik visade tidigt att det var femteplatsen, dvs seger i B-finalen, som fanns i sikte och startade i ett snabbt men behärskat tempo och gick ut på andra varvet som ledare. Men Erik Skoglund från Danderyd tog rygg och gick förbi på upploppet. Men med sina sista krafter lyckades vår Erik fälla sig före sin namne och säkrade, med nya perset 52,74, en femteplats på SM!

Grymt bra jobbat fantastiska ungdomar och ett stort tack till supporterklubben bestående av föräldrar och släktingar som ställde upp med såväl inspirerande hejaramsor och mellanmål som lift till och från friidrottshallen!

Vid pennan, Mikael Wennolf

Share on FacebookShare on Twitter+1