Fina Lundainsatser vid IJSM/IUSM17 

 

 

 

 

 

 

 

Våra stolta och välförtjänta medaljörer Elias och Maja!

Lördag

Först ut av alla denna JSM-helg var Ellen White när hon hoppade höjd i F19-klassen. Efter ingångshöjden 160 kom tyvärr tre alldeles för snabba rivningar på nästa höjd och tävlingen var slut innan den ens hann att börja. Surt, men en sjunde plats blev det ändå, och Ellen kommer tillbaka och kan, efter några år av struligheter, hel och frisk gå in i vårens uppbyggnad. Underbart!

Vår häckdrottning Maja Maunsbach var nästa Lundare ur startblocken då det var dags för F19 60-metersförsök (utan häckar). Maja visade att förra helgens fina form fanns kvar förbättrade sitt personliga rekord redan i försöksloppet och sprang, efter en mycket stark accelerationsfas, i mål som heatsegrare på finfina 7,69!

En stund efter Majas försökslopp var det dags för träningskompisen Daga Indebetou att springa sitt försökslopp i 17-årsklassen. Även Dagas form visade sig vara på topp och klockan stannade på 7,95 vilket innebar personligt rekord och en finalplats!

Någon timme senare, och med en uppvärmning störd av en lite ömmande fot, gjorde sig Maja redo för semifinal. Ännu ett starkt lopp resulterade i en andraplats på 7,70 och avancemang till finalen!

Både Maja och Daga var riktigt taggade inför sina respektive finaler. Daga var först ut och fick bra ”träff” i accelerationen och bra driv i löpningen. Hon putsade sitt nya pers med ännu en hundradel och sprang i mål som 6:a i ett lopp där Katharina Gråman från Tyresö imponerade stort och vann på grymma 7,45!

I F19-finalen var förra veckans ISM vinnare MAI:s Filippa Sivnert stor favorit och lyckades hålla undan för Tilde Johansson. Maja fick ytterligare en bra start och acceleration och höll bra hela vägen och kom i mål som femma på nya perset 7,67.

Söndag

För Maja Maunsbach stod specialdistansen 60 meter häck i F19-klassen på agendan denna dag; och vilken Lundadag det skulle bli…

Maja, som kände sig lite sliten efter en lång säsong och tre snabba lopp dagen innan, sprang stabilt i försöken och vann sitt heat på fina tiden 8,61. I finalen hamnade Maja på banan bredvid storfavoriten UEM guldmedaljören på kort häck Tilde Johansson. Från start till mål handlade det bara om Tilde och Maja. För jämt blev det och Maja, som fick bra ”träff” skuggade Tilde under hela loppet och gick i mål halvmeter bakom på dunderperset och nya klubbrekordet 8,44!  För att få perspektiv på tiden så innebär detta en fjärdeplats i svenska årsbästastistiken för kvinnor, endast ett par tiondelar från de kvaltider som normalt gäller för internationella mästerskap… Wow helt fantastiskt Maja!

För killarna gäller 60 meter slätt på söndagen och Simon och Elias Wennolf höll Lundafanan fortsatt högt. Simon, som haft en strulig uppbyggnadsperiod, avslutade säsongen starkt och sprang i mål i M22-klassens försökslopp på nytt säsongsbästa 7,38, endast en hundradel från ett pers som kommer att fara all världens väg nästa år…

Brorsan Elias, som gått från klarhet till klarhet denna inomhussäsong, visade redan i försöken i P17-klassen att hans formtopp var rätt inprickad och passerade mållinjen på nya klubbrekordet 7,16! Och ännu bättre skulle det bli… Efter en omstart i semifinalen, då vi alla var rädda att han skulle få rött kort för tjuvstart, dominerade Elias loppet stort och vann på 7,11! Bästa tid till final och upp i topp i den svenska årsbästastatistiken!

Skulle Elias, som inte är van vid att vara favorittippad, klara trycket i finalen eller skulle någon av de övriga ”blodhundarna” skrälla? Elias som haft lite svårt att få alla tekniska detaljer att stämma fick ihop det riktigt bra när det behövdes som bäst… Efter en enastående acceleration flöt Elias ifrån och passerade mållinjen som svensk mästare! Men det krävdes ett nytt klubbrekord för att vinna då Olliver Ellström från Karlstad stressade lite sista biten. Elias grymma segertid 7,06 skrivs in som såväl svårslaget klubbrekord och som toppnotering i 2020-års Sverigebästastatistik för 17-årskillar!

Vi sammanfattar mästerskapet till; Ett guld, ett silver, en femteplats, en sjätteplats och en sjundeplats. Sammantaget fyra personliga rekord och ett säsongsbästa av totalt sex grenstarter. Ett mycket fint facit! Fantastiskt bra jobbat hela gänget!

Lämna en kommentar