Fina resultat på ISM i Växjö!Lördag

Årets inomhus-SM börjar som brukligt med försöksheat på 60 meter där Björn Boström representerade IFK Lund på ett utmärkt sätt och slog sitt två veckor gamla personliga rekord och det nya personbästat lyder 6,93 viket belönades med ett avancemang till semifinal! Björn fick där en mycket bra start som tyvärr gick om då en av konkurrenterna ryckte i startblocken. Vid nästa försök kom heatet iväg men Björn fick en något sämre start och spände sig en del under loppet. Tiden blev trots det klart godkända 6,97 endast 8 hundradelar från SM-final. Björn har i vinter visat att man kan ha sina bästa år bortom 30-års strecket. Bra jobbat Björn!

Felicia Ascard sprang försök på både 400 meter och 200 meter. Med sina 59,06 på ”kvartsmilen” var hon bara en dryg tiondel från sitt årsbästa. Några timmar senare, när mjölksyran var bortmasserad, var det dags att springa halva distansen. Felicia tryckte på bra från start och satte nytt årsbästa på 200 meter med 25,61!

 

Söndag

Maja Maunsbach som tagit klivet in i Sverigeeliten på kort häck senaste året hade som mål att ta sig till SM-final i sitt första senior-SM inomhus. En mycket laddad Maja sprang fick springa i samma försöksheat som JEM-vinnaren Tilde Johansson. Efter en snabb start ut ur blocken kom maja lite nära första häcken och fick kompensera vilket gjorde passagen något ”flygig” men hittade sedan rytmen fint och passerade mållinjen som tvåa, på tangerat pers 8,58, och knep därmed en säker plats i finalen!

I finalen taggade Maja till ytterligare och fick en riktigt bra start med bra flyt över häckarna, sparrad av bl a Tilde Johansson på banan bredvid. Det resulterade i en finfin fjärdeplats och ett nytt prydligt klubbrekord med tiden 8,53! Fantastiskt fint jobbat av Maja som har förmågan att vara bäst när det gäller och cementerar en plats i yppersta svenska häckeliten! Stort grattis Maja!

Lämna en kommentar